Organisatie Leather Made Smart

Organisatie

Over Leather Made Smart

De Langstraat, met Waalwijk in het hart, is van oudsher een schoenen- en leerregio van wereldklasse.

Innovatie en ambachtelijk werken gaan er al meer dan honderd jaar samen met ondernemerschap en handelsgeest. Het maakt dat de Langstraat vandaag een slimme en sterke regio is waar meer dan 300 schoenen- en leerbedrijven succesvol zijn.

Startpunt

Om succesvol te blijven, snappen deze bedrijven dat ze snel op trends moeten kunnen inspelen of – beter nog – zelf met vernieuwing moeten komen. Of het nu over de ontwikkeling, productie of het vermarkten van schoenen en leren accessoires gaat: in de Langstraat doen we de zaken graag slim en beheersen we het pure ambacht tot in de puntjes. Het maakt dat onze regio het natuurlijke startpunt is (of zou moeten zijn) voor iedereen die verder wil komen met schoenen en leer.

Initiatief

Leather Made Smart vertelt het verhaal van de kracht van de regionale schoenen- en leerindustrie aan potentiële businesspartners, professionals, studenten en scholieren. Leather Made Smart is een initiatief van samenwerkende ondernemers en de lokale overheid in de Langstraat en de coöperatie zorgt voor verbinding en samenwerking op allerlei aspecten van de schoenen- en leersector.


Teams

Leather Made Smart wordt bemenst door een team van professionals en vrijwilligers. Dagelijkse aanspreekpunten bij Leather Made Smart zijn Ilse Roggeveen en Peter Konijnenburg.

Ilse Roggeveen 
Ilse is manager van het bedrijfsbureau en verantwoordelijk voor het organiseren van alle taken. Zij is ook het eerste aanspreekpunt voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden die contact zoeken met Leather Made Smart.

Peter Konijnenburg
Voormalig Rabobank De Langstraat directievoorzitter Peter Konijnenburg heeft bij de coöperatie Leather Made Smart de rol als executive bestuurder.

Bedrijfsbureau

Het bedrijfsbureau is de spil van Leather Made Smart en is verantwoordelijk voor het uitvoeren van alle taken die de leden met elkaar willen oppakken. Dat zijn onder andere:

 1. Het organiseren en/of regisseren van alle activiteiten van de regionale ondernemersvereniging Leather Made Smart
 2. Het verzorgen van PR en promotie voor de (aangesloten) schoenen- en leerbedrijven in de Langstraat
 3. Eerste aanspreekpunt voor (internationaal) bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid die verbinding zoeken met schoenen- en/of leerbedrijven in de Langstraat
 4. Aanspreekpunt voor (professioneel) talent dat verbinding zoekt met schoenen- en/of leerbedrijven in de Langstraat
 5. Organisator van events die de positie van regionale schoenen- en leerbedrijven versterken
 6. Klankbord voor en coördinator van initiatieven die bijdragen aan het versterken van het vestigingsklimaat voor schoenen- en/of leerbedrijven in de Langstraat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de samenwerking met het nieuwe schoenen- en leermuseum en de ontwikkeling van een circulaire hotspot in Waalwijk.

Contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contactgegevens

 • Leather Made Smart
 • Per augustus 2020:
  Grotestraat 239
 • 5141 JS Waalwijk